• 1

  • 2

  • 3

  • 4

Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

Poplunar

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://zagrebancija.blog.hr/slike/m/p1040965a.jpg
There was a problem loading image http://zagrebancija.blog.hr/slike/m/p1040965a.jpg
There was a problem loading image http://zagrebancija.blog.hr/slike/m/poplunar.jpg
There was a problem loading image http://zagrebancija.blog.hr/slike/m/poplunar.jpg

p1040965a.jpg

Poplunarska radnja u Ilici, foto: Ivan Brnčić 2011

Na slici gore možete vidjeti poplunarsku radnju koja se nalazi  u Ilici 96, kojih 100njak metara od Britanskog trga prema Črnomercu.


Emilija Biošić je 1978. preuzela radnju od obrtnika Jungwirtha koji je otvorio poplunarsku radnju još 1936.
Današnji vlasnik tj vlasnica je kćer gospođe Emilije - Alenka Antolić. Ona je pristala reći koju riječ o ovoj radnji. Kaže kako je posao poplunara naučila uz mamu kojoj je pomagala u slobodno vrijeme. Prije par godina je Alenka preuzela odgovornost za radnju i poslovanje. Iako dobivaju primamljive ponude za otkup prostora zbog dobre lokacije, kaže da neće samo tako napustiti radnju koja djeluje tu već  80.g.

Pitali smo ju kako im ide, da li uspijevaju podmiriti sve troškove - rekla da je posao u padu zbog sve više trgovina koji nude gotove poplune i jastuke od raznih umjetnih materijala te da se sve manji broj ljudi odlučuje na jastuke i pokrivače od čistog perja i pamuka. Ona ih u svojoj radni radi ručno, na starinski način, na način koji je kao mala naučila. Trenutno radi po narudžbama jer kaže kako si ne mogu priuštit da naprave robu pa da im tamo stoji neko vrijeme. Grad im uplati nešto novaca kao potporu ali je nedostatno da pokrije velike račune najma i režija. U svojoj radnji vrši samo izradu popluna i jastuka od čistog, pravog pamuka i perja po narudžbama. Ako neko želi spavat pod prirodnim pamukom i na pravom perju neka se javi na 01/ 377 8352 u poplunarsku radnju.

Alenka Antolić u poplunarskoj radnji, foto: Ivan Brnčić , kliknite na sliku za uvećanje

Ako znate neku korisnu informaciju vezano za ovu temu tj u vezi poplunara, slobodno napišite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (s naznakom za "Tema poplunar")

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.