Na današnji dan

Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Za proširenje i poboljšanje komunalnih usluga u Zagrebu zadužen je Holding koji je nastao 2005. prijenosom udjela 23 komunalna poduzeća u vlasništvu Grada Zagreba na holding poduzeće Gradsko komunalno gospodarstvo d.o.o. Godine 2007. mijenja ime u Zagrebački holding d.o.o. te pod tim nazivom djeluje i danas te je prema Zakonu o trgovačkim društvima i u 100-postotnom je vlasništvu Grada Zagreba.

Sastoji se od 16 podružnica koje obavljaju djelatnosti nekadašnjih gradskih poduzeća, Zagrebački holding d.o.o. vlasnik je i 7 trgovačkih društava  te jedne ustanove, a ukupni broj zaposlenih je oko 11.000.

zagrebacki holding

Podružnice Holdinga su:

AGM

Arena Zagreb

Autobusni kolodvor

Čistoća

Gradska groblja

Gradska ljekarna Zagreb

Gradska plinara Zagreb

Gradska plinara Zagreb Opskrba d.o.o.

Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o.

Robni terminali Zagreb

Upravljanje projektima

Tržnice Zagreb

Vladimir Nazor

Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.

Zagreb plakat d.o.o.

Zagrebačka stanogradnja d.o.o.

Zagrebparking

Zagrebačke ceste

Zagrebački digitalni grad

Zagrebački električni tramvaj - ZET

Zagrebački velesajam

ZGOS

Zrinjevac

Više o holdingu možete pročitati na službenim stranicama Holdinga

Tražilica

Razno

Zrinjevački meteorološki stup

meteo stup1884. Adolf Holzer, vojni liječnik, je poklonio meteorloški stup koji se nalazi na sjevernoj strani parka, Herman Bolle je izradio nacrt za njegovo postavljanje a izrađen je od istarskog...
Opširnije...

Stari nazivi ulica

Ovdje ćemo napisati sve nazive ulica koje su se mjenjale kroz povijest grada. Ako znate neku ulicu da joj je promjenjen naziv a nije na popisu, slobodno nas kontaktirajte i pošaljite nam...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.