Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba u subotu je pod sloganom 5 do 100 obilježio 95. rođendan, a proslavi se pridružila i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.
 
Proslava je započela otvorenjem izložbe o povijesti Zoološkog vrta na Edukativnom trgu te se nastavila tortom uz pjesmu legendarnih Kraljeva ulice.
 
Čestitavši rođendan, zamjenica Pavičić Vukičević istaknula je da se Zoološki vrt uspješno razvija te da su posljednjih desetak godina obavljeni veliki infrastrukturni zahvati rekonstrukcijom i izgradnjom  niza nastambi za smještaj životinja. 

Grad Zagreb će i nadalje ulagati i pomagati kroz nove projekte i sadržaje, rekla je zamjenica te najavila da je u planu početkom sljedeće godine uređenje 1. maksimirskog jezera, nastambe za medvjede i dabre, a sve u sklopu projekta „Gradski prozori u prirodu- Modernizacija II“ koji je  sufinanciran sredstvima Europskih strukturnih fondova. 

Svi ti projekti, kao i oni koji su realizirani tijekom provedbe projekta „Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza“ usmjereni su na očuvanje i unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine.
 
Ravnatelj Ustanove Damir Skok je objavio da posjetitelje očekuje bogati cjelodnevni program kao što su razne kreativne radionice za djecu, susret s Smogovcima, nastup mađioničara Vladimira Štimca, predstava Gradskog kazališta Žar ptica Kako je živio Antuntun te mnogobrojne edukativne priče o životinjskim vrstama.
 
U okviru programa u poslijepodnevnim satima organiziran je i koncert Zagrebačke filharmonije na Labuđem otoku.

Smogovci: Mario Mirković (Cobra Vragec), Boris Mirković (Dado#2), Višnja Babić (Dunja#2), Tomislav Štriga (Dragec Vragec), Božidar Košćak (Kumpić) su mravojedu povodm njegovog prvog rođendana dali ime Nosonja u spomen glumčkom kolegi Đorđi Rapajiću koji je utjelovio lik s nadimkom Nosonja.Foto:
Zagreb.hr