Nakon što je 2016., 2017., 2018. g proglašen najboljim u Europi stiglo je još jedno veliko priznanje za Advent u Zagrebu. Ugledna TV kuća CNN uvrtio je naš Advent među 17 najboljih u svijetu.

Kao najveću atrakciju spominju Božićni tramvaj u kojem se djeca mogu voziti i družiti sa Djedom Božićnjakom i njegovim patuljcima.

Nakon što je doznao za ovo laksvo uvrštenje u top listu, gradonačelnik Milan Bandić je poručio:
Nakon što je zagrebački advent tri godine zaredom proglašen za najbolji europski advent, a danas je svojevrsni europski advent bez konkurencije, i ugledna američka informativna TV kuća CNN uvrstila je Zagreb među 17 najboljih svjetskih adventskih destinacija. Zagreb se na CNN-ovom popisu najboljih božićnih sajmova u svijetu našao u društvu renomiranih destinacija kao što je Beč, Strasbourg, Toronto, Prag, Firenca, Krakov, Birmingham, Kopenhagen, Berlin, Bruxelles, Barcelona, Stockholm i New York .
Zato još jedanput na ovom uspjehu posebno zahvaljujem svim sugrađanima, organizatorima i Turističkoj zajednici grada Zagreba, te svima koji sudjeluju u ovoj čarobnoj zagrebačkoj priči


Iz godine u godinu zagrebački Advent je bolji, sadržajniji i posjećeniji.