(foto:violity.com)

Elsa – Fluid je lijek koji je osmislio ljekarnik Eugen Viktor Feller. On je 9. veljače 1902.g registrirao taj lijek pod imenom ELSA-FLUID a ime je dao po svojoj majci Elizabeti Holzer. Lijek je proivodio u Donjoj stubici.  Feller je lijekove slao putem pošte u državu i inozemstvo pošiljke a svoj je lijek prodavao u Kini, Americi, Poljskoj, NJemačkoj i mnogim drugim zemljama. Mnogi njegovi kupci su hvalili ovaj “čudptvoran lijek” (kako su ga prozvali). Sam Feller je svoj lijek oglašavao svugdje pa se tako može vidjeti i u starim novinama gdje piše “čudotvorna vodica koja liječi bolove u zglobovima, prehlade,glavobolje…”

Njegov se lijek toliko dobro prodavao da je vrlo brzo stekao veliko bogatstvo. podiže kuću (1904./1905.) na uglu Trga bana Jelačića i Jurišićeve te se seli 1905.g u Zagreb. To je prva kuća koja je imala 4 kata te su se mnogi čudili tom  “neboderu”.

Ovaj “neboder” je bio osim visine plijenio pažnju još nečime – velikom bocom “Elsa – Fluid” na samom uglu i bila je visoka dva kata a na samom krovu je stajala velika reklama “Što je Elsa-Fluid, to svatko zna”.

Zbog velike potražnje i zbog velikog broja kosrisnika njegovog lijeka, pitali su ga da li taj lijek zaista pomaže na što je Feller odgovorio “Kak nebi pomagal, meni je pomogel da podignem prvu četverokatnicu na Jelačić placu”

Veletrgovac je otkupio zgradu od Fellera i 1927.g dao je napraviti preinake i tada je maknuo sa ugla veliku bocu Else – Fluid. A “čudotvorna vodica” je pala u zaborav.