Zoološki vrt upravo dobiva čarobno zimsko ruho. Posebne svjetlosne instalacije naglasit će njegovu hortikulturu te arhitekturu stvaranu posljednjih gotovo stotinu godina. Bit će tu i svjetlosne atrakcije koje će u duhu nadolazećih blagdana očarati najmlađe. Pomno dizajnirana svjetla te ukrasi pretvorit će maksimirsku šumu u mjesto iz bajke.

Od ponedjeljka do četvrtka Vrt će biti otvoren od 9 do 16 sati, a petkom, subotom i nedjeljom radit će produljeno – do 20 sati. Edukatori će tijekom adventa biti kostimirani u vilenjake, a posjetitelje će voditi u posebne obilaske vrta. Po danu ti će se obilasci zvati Zoo avantura, a po noći Mrak tura. Vilenjaci s velikim znanjem iz zoologije zainteresirane će upoznavati sa životom na polovima Zemlje, ali i životinjama iz drugih hladnih dijelova svijeta.

Na kraju godine u Zoološkom će se vrtu otvoriti i neke nove nastambe sa životinjama koje će Zagrepčani i njihovi gosti prvi put moći vidjeti u hrvatskoj metropoli.

Dodatne zanimljive informacije, zanimacije, ali i okrijepa posjetitelje očekuju u području koje će ove zime nositi naziv Život na sjeveru. Svaki vikend u Vrtu će donijeti i neke dodatne sadržaje poput koncerata, predstava, mađioničarskih te drugih nastupa čiji je cilj izvući osmijehe na dječja lica.

U edukacijskim dvoranama za mališane će biti pripremljene kreativne radionice, a kako bi posjet Polarnom adventu u Divljem srcu grada ostao vječno zabilježen, bit će organizirano i fotografiranje s Djedom Božićnjakom.

U restoranu Kod morskog lava posjetitelje očekuje prigodna gastronomska ponuda.

Na Staru godinu u 11 sati u Vrtu će biti organiziran ispraćaj 2019. godine. Bit će to prva godina u povijesti Zoološkog vrta grada Zagreba u kojoj bi broj njegovih posjetitelja mogao doseći petsto tisuća.