Na poziv predsjednika Hrvatske udruge menadžera sigurnosti Alena Ostojića, u petak, 18. listopada, na križanju Frankopanske i prilaza Gjure Deželića(ispred Glazbene akademije), gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je lokaciju prvog takozvanog semafora budućnosti u povodu Nacionalnog Dana bez mobitela koji se obilježava 21. listopada.
Jedinstven tip semafora u gradu i zemlji, koji svjetlo baca i prema pločniku,  postavila je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u partnerstvu s Gradom Zagrebom i tvrtkom Elektomodul promet, s ciljem upozorenja pješaka i biciklista, koji zadubljeni u ekrane mobilnih telefona, ne obraćaju pažnju na promet oko sebe.

foto: Zagreb.hr
foto: Facebook stranica “Milan Bandić gradonačelnik ZagrebaU ponedjeljak, 21.listopada u hotelu International održat će se konferencija “Mi i naši gadgeti u prometu” povodom Dana bez mobitela u prometu. Na konferenciji će se prikzati podaci koliko je građana koristilo mobitel na semaforu.

Konfrenciju su organizirale Hrvatske Udruge menadžera sigurnosti, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Hrvatske gospodarske komore.