Simboličnim rezanjem vrpce 30.prosinca , zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar zdravstva Milan Kujundžić otvorili su jutros suvremenu rađaonicu Klinike za ginekologiju i porodništvo u bolnici Sveti Duh.

Prema riječima ravnatelja Mladena Bušića, nova rađaonica je dvostruko veća od stare u kojoj su bila tri zajednička prostora za rodilje, dok obnovljena rađaonica sadrži šest rađaonskih bokseva ili „apartmana“. “To jamči maksimalnu privatnost i komfor za rodilje, za njihovu pratnju te za osoblje Bolnice. Izgrađena je i nova operacijska dvorana sa svim pratećim sadržajima kako bi porod bio sigurniji i ugodniji” rekao je ravntelj Bušić.

Ministar zdravstva Kujudžić je naglasio da je otvorenje nove rađaone veliki dobitak za zdravstveni sustav Grada Zagreba i Hrvatske. “Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima na obnovi rađaonice koja je jedna od najvećih u Hrvatskoj. Kvalitetni uvjeti za rodilje i novorođenčad su prioritet zdravstvenog sustava, a ovom smo obnovom dobili modernu rađaonicu koja je u skladu sa svim svjetskim standardima.”

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da se u Zagrebu godišnje rađa oko 12 000 djece, dok ih se samo u Klinici Sveti Duh rodi preko 3 000. “Taj se broj već niz godina povećava zahvaljujući demografskim mjerama koje donosimo. Želim da se pozitivan trend nastavi te da osoblje u ovoj rađaoni ima što više posla” – rekao je gradonačelnik.