Family mall u suradnji s Klubom željezničkih modelara ‘Zagreb’ predstavlja Međunarodnu izložbu željezničkih modela i maketa 19.-21. svibnja!
U Pavilionu 1 Family centra na 1200m2 posjetitelji će moći će razgledati domaće, europske i svjetske željezničke modele, sudjelovati u obilježavanju 140. godišnjice od pokretanja Orient Expressa, a oni najmlađi zabaviti se na kreativnim radionicama.

Maloj i velikoj djeci, entuzijastima, a nadasve zaljubljenicima u željezničko modelarstvo, Family mall  u suradnji s Klubom željezničkih modelara ‘Zagreb’ priprema pravu poslasticu na kućnom pragu! Senzacionalni domaći, europski i većim dijelom svjetski željeznički modeli i makete dobit će prezentno mjesto na Međunarodnoj izložbi željezničkim modela i maketa i tako svim uzrastima prirediti jedinstveni doživljaj zabavu u Pavilonu1 Family malla od 19.-21. svibnja!

Najveća izložbu željezničkog modelarstva održanu ikad u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe otkrit će fascinantan svijet modela i maketa u različitim mjerilima na 1200 m2  i to sve u režiji 18 sudionika iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Italije i Mađarske. Klub željezničkih modelara ‘Zagreb’ koji ima 54 godine dugu tradiciju sa svojim kolegama iz klubova i prijateljima će tako predstaviti 12 modularnih sistema gradnje, ali i organizirati radionice, uključujući i one za najmlađe.

Obilježavanje 140 godina od Orient Expressa

Iznimno zanimljiva međunarodna izložba predstavlja atrakciju povodom 140 godišnjice od pokretanja najpoznatijeg i najluksuznijeg vlaka na svijetu – Orient Expressa. Na izložbi će biti izloženo čak 15 različitih kompozicija, a svaki dan izložbe će se jedna od njih voziti na maketi.

Mame, tate, tete, bake, djedovi, povedite svoje mališane i prepustite se jedinstvenom doživljaju koji za vas pripremaju entuzijasti i strastveni kolekcionari iz čak pet zemalja. U svoje kalendari upišite ovaj vikend za pamćenje!

Edukativna i zabavna izložba za sve uzraste otvorena je 19.-21. svibnja:

PETAK 12:00 – 20:00 sati
SUBOTA 10:00 – 20:00 sati
NEDJELJA 10:00 – 18:00 sati

  • PAVILION 1 Family mall centra – stražnji ulaz/parking

RADIONICE:

Za maketare i modelare:

  • Posebnim tehnikama primjercima se dodaje ‘pečat vremena’ i tako postaruju makete

Za djecu:

  • Radionica bojanja uz voditelja – svako dijete na A4 formatu papira dobiva crteže vagona, vlakova ili lokomotiva koje potom boja drvenim bojicama
  • LGB (Lehmann Gross Bahn) meketa – djeca će moći upravljati željeznicom uz nadzor, a potom i steći diplomu za strojovođu na licu mjesta

Izvor: Familly mall