U povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča, 22. velječe, Društvo turističkih vodiča Zagreba tradicionalno organizira besplatne razglede grada za građanstvo s polascima u 10,00 i 11,00 sati ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Josipa Jelačića.

Kao i svake godine, grupe će obilaziti centar grada, uključujući Trg bana Josipa Jelačića, Zelenu potkovu, Kaptol i Gornji grad.
Obilježavanju Međunarodnog dana turističkih vodiča pridružila se i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc. dr.sc. Olivera Majić te pozdravila turističke vodiče i okupljene građane.

Turizam je djelatnost koja ovisi o raznim prilikama pa time i klimatskim. Postoje neka zanimanja unutar ukupnog turističkog proizvoda koja odgovore i na takve situacije, koje recimo ovise o klimatskim uvjetima. Upravo to i jesu turistički vodiči, čiji je posao unutar turističke ponude vrlo specifičan. Primjerice, da i oblačan dan u gradu Zagrebu učine sunčanim a to uistinu mogu osim infrastrukture, proizvoda i onim međuljudskim kontaktom, kontaktom licem u lice, ono što može pružiti samo čovjek svom proizvodu ili usluzi a to i jesu naši turistički vodiči.
Čestitamo im  u ime gradonačelnika Grada Zagreba i djelatnika Gradske uprave njihov dan, podržavati ćemo njihove aktivnosti, rekla je zamjenica gradonačelnika doc. dr.sc. Olivera Majić i istaknula da su to zajedničke aktivnosti.” poručio je gradonačelnik Grada Zagreba