Ova izjava o kolačićima je posljednji put ažurirana 24.11.2019. I odnosi se na građane Europskog gospodarskog prostora.


1. Uvod
Naša web stranica https://purgerski.zagrebacki-kutak.hr (u daljnjem tekstu: „web stranica“) koristi kolačiće i druge povezane tehnologije (radi praktičnosti sve se tehnologije nazivaju „kolačići“). Kolačiće postavljaju i treće strane koje smo angažirali. U dokumentu u nastavku informiramo vas o upotrebi kolačića na našoj web stranici.


2 Što su kolačići
Cookie je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ove web stranice i pohranjuje u vašem pregledniku na tvrdom disku vašeg računala ili drugog uređaja. Podaci pohranjeni u njima mogu se vratiti na naše poslužitelje ili na poslužitelje relevantnih trećih strana tijekom sljedećeg posjeta.


3 Što su skripte?
Skripta je dio programskog koda koji se koristi za ispravno i interaktivno funkcioniranje naše web stranice. Ovaj se kôd izvršava na našem poslužitelju ili na vašem uređaju.


4 Što je webbeacon?
Web beacon (ili oznaka piksela) je mali, nevidljivi dio teksta ili slike na web mjestu koji se koristi za nadzor prometa na web mjestu. Da bi se to postiglo, razni podaci o vama pohranjuju se pomoću web-beacons.


5 Pristanak
Kada prvi put posjetite našu web stranicu, pokazat ćemo vam skočni prozor s objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete na “Svi kolačići”, pristajete na nas koristeći sve kolačiće i dodatke kao što je opisano u skočnom prozoru i ovoj izjavi o kolačićima. Možete onemogućiti upotrebu kolačića putem vašeg preglednika, ali imajte na umu da naša web stranica možda više ne funkcionira pravilno.


6 Treće strane
Dogovorili smo se o korištenju kolačića s drugim tvrtkama koje postavljaju kolačiće. Međutim, ne možemo jamčiti da treće strane s vašim osobnim podacima postupaju pouzdano ili sigurno. Stranke poput Googlea trebaju se smatrati neovisnim kontrolorom podataka u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka. Preporučujemo vam da pročitate izjave o privatnosti ovih tvrtki.


7 kolačića
7
.1 Tehnički ili funkcionalni kolačići
Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice rade ispravno i da su vaše korisničke postavke i dalje poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo vam posjet web mjestu. Na ovaj način, ne morate više puta unositi iste podatke kada posjetite našu web stranicu, a primjerice, predmeti ostaju u vašoj košarici dok ne platite. Ove kolačiće možemo smjestiti bez vašeg pristanka.

7.2 Analitički kolačići
Koristimo analitičke kolačiće za optimizaciju iskustva s web stranicama za naše korisnike. Pomoću ovih analitičkih kolačića dobivamo uvid u upotrebu naše web stranice. Molimo vaše dopuštenje za postavljanje analitičkih kolačića.


7.3 Oglašavanje kolačića
Na ovoj web stranici ne koristimo nikakve kolačiće za oglašavanje.

7.4 Gumbi na društvenim medijima
Na našoj web stranici uključili smo gumbe za Facebook i Instagram za promociju web stranica (npr. “Like”, “pin”) ili dijeljenje (npr. “Tweet”) na društvenim mrežama poput Facebooka i Instagrama. Ovi gumbi rade pomoću dijelova koda koji dolaze iz samih Facebooka i Instagrama. Ovaj kôd stavlja kolačiće. Ovi gumbi na društvenim mrežama također mogu pohraniti i obraditi određene podatke, tako da vam se može prikazati personalizirani oglas.

Molimo pročitajte izjavu o privatnosti ovih društvenih mreža (koja se može redovito mijenjati) da biste pročitali što rade s vašim (osobnim) podacima koje obrađuju pomoću ovih kolačića. Dohvaćeni podaci anonimni su u najvećoj mogućoj mjeri. Facebook i Instagram nalaze se u Sjedinjenim Državama.9 Vaša prava u vezi s osobnim podacima
Imate sljedeća prava u pogledu vaših osobnih podataka:

Imate pravo znati zašto su vaši osobni podaci potrebni, što će se s njima dogoditi i koliko dugo će se oni čuvati.
Pravo pristupa: Imate pravo pristupa vašim osobnim podacima koji su nam poznati.
Pravo na ispravku: imate pravo dopuniti, ispraviti, izbrisati ili blokirati vaše osobne podatke kad god to poželite.
Ako nam date svoj pristanak za obradu vaših podataka, imate pravo opozvati taj pristanak i izbrisati vaše osobne podatke.
Pravo na prijenos vaših podataka: imate pravo zatražiti sve svoje osobne podatke od kontrolera i u cijelosti ih prenijeti na drugi kontrolor.
Pravo na prigovor: možete prigovoriti na obradu podataka. Mi to udovoljavamo, osim ako nema opravdanih razloga za obradu.

Za ostvarivanje ovih prava kontaktirajte nas. Pogledajte kontakt podatke na dnu ove izjave o kolačićima. Ako imate pritužbu kako postupamo s vašim podacima, željeli bismo vas čuti, ali također imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu (Tijelu za zaštitu podataka).
10 Omogućivanje / onemogućavanje i brisanje kolačića

Možete upotrebljavati internetski preglednik za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Možete odrediti i da određene kolačiće možda neće biti postavljene. Druga je mogućnost promjena postavki vašeg internetskog preglednika tako da dobivate poruku svaki put kada se kolačić postavi. Više informacija o ovim opcijama potražite u uputama u odjeljku Pomoć preglednika.

Imajte na umu da naša web stranica možda ne radi ispravno ako su svi kolačići onemogućeni. Ako obrišete kolačiće u vašem pregledniku, oni će biti ponovno postavljeni nakon vašeg pristanka kada ponovno posjetite naše web stranice.
11 Podaci za kontakt

Za pitanja i / ili komentare u vezi s našim pravilima o kolačićima i ovom izjavom, obratite nam se koristeći sljedeće podatke za kontakt:

Zagrebački kutak j.d.o.o.
Jarnovićeva 50, Zagreb
Hrvatska
Web stranica: https://purgerski.zagrebacki-kutak.hr
E-adresa: brncic@gmail.com