1874.rođena je hrvatska glumica Ljerka Šram. Iako je glumila velike uloge zbog kojih je bila omiljena u svoje vrijeme te su ju zvali “Dama s kamelijama”, danas je najpoznatija po jednoj od najvećih ljubavnih priča u zagrebačkoj povijesti.
U nju je zaljubljen bio Milivoj Dežman, gradski liječnik. Šram je stanovala u kući na uglu Mesničke i Streljačke (njezin otac Lavoslav, poznati odvjetnik je tu pružio privremeni dom ocu domovini Anti Starčeviću nakon izlaska iz zatvora) a Milivoj nešto više u Mesničkoj,
Ljerka je bila udana za bankara Aleksanda Isakovića koji je pobjegao zbog pronevjere i ostavio Ljerku i sina same. Milivoj je vidio tu priliku da bude sa svojom ljubavi. No, iako su živjeli skupa – ona nije osjećala ono što osjeća Milivoj tako da se nisu oženili. Milivoj je njezinog sina Sašu volio kao svog rođenog. Ljerka je oboljela od tuberkuloze a Milivoj je dao izgraditi cijelu bolnicu u kojoj bi se mogla liječiti njegova ljubav života. Iako su se mnogi uspjeli izliječiti  od bolesti, Ljerka je umrla Milivoju na rukama 1913.g u 39.g.

Po njoj se zove ulica na Savici (uz tržnicu Savica).