Adresa: Krčka 3, Zagreb

web adresa:  www.os-dtrstenjaka-zg.skole.hr

e-mail: os-dtrstenjak-zag@skole.htnet.hr

Škola je otvorena 1956.godine pod nazivom Narodna osnovna škola na Miramarskoj cesti. 1960.godine, na traženje škole, Narodni odbor općine  Trnje školi mijenja ime u Osnovna škola Nikola Demonja. Pet godina kasnije uveden je cjelodnevni boravak, a 1971.godine eksperimentalno je uveden petodnevni radni tjedan. 1984.godine škola se spaja s Osnovnom školom Davorin Trstenjak sa Savske ceste, tako da se nastava nastavila održavati na obje lokacije u prva četiri razreda, dok je nastava za više razrede bila organizirana samo u dosadašnjoj školi „Nikola Demonja“. 1991 godine škola mijenja naziv u Osnovna škola Davorina Trstenjaka.

Od 1977. godine u školi  djeluje područna lokacija Osnovne glazbene škole Ivana Zajca, a od 1984. Započela je suradnja sa SUVAG-om kojem je ustupljen dio prostora i koji integrira slušno oštećenu djecu u razredne odjele.

Učenici škole redovito postižu zapažene rezultate na državnim natjecanjima iz hrvatskog jezika, engleskog jezika, matematike, biologije, informatike , likovne kulture i literarnog stvaralaštva.