Dan Radija Kaj obilježava se 3. svibnja, na dan kad je prije četvrt stoljeća počeo s emitiranjem.
Radio je to koji od 1990.g uveseljava i informira slušatelje, a tijekom četvrt stoljeća narastao je na 33 stalno zaposlena djelatnika.
Program emitira na 22 odašiljača iz sedam studija na području grada Zagreba i osam županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske., a to su:
106,3 ZAGREB
104,5 VARAŽDIN
103,1 LEPOGLAVA, LUDBREG
100,6 SVETI IVAN ZELINA
99,7 KRAPINA
98,2 IVANIĆ GRAD, KRIŽ, SISAK
97,8 KRIŽEVCI, VRBOVEC, BJELOVAR
97,2 ZL. BISTRICA, IVANEC, JASTREBARSKO, KARLOVAC
96,6 KLANJEC, TUHELJ, KUMROVEC
95,3 ZAPREŠIĆ, SAMOBOR
94,8 ĐURMANEC, JESENJE, RADOBOJ, MACELJ
94,5 VARAŽDINSKE TOPLICE
94,4 KRAPINSKE TOPLICE
93,9 ZABOK, STUBICA, OROSLAVJE
91,5 ZAGREB, VELIKA GORICA
91    ČAKOVEC
89,9 KOPRIVNICA, ĐURĐEVAC
89,1 NOVI MAROF
88,9 PREGRADA, HUM NA SUTLI

Ima doseg od pola milijuna (točnije 476140) slušatelja i po tome je prvi u regiji, a treći na razini čitave Republike Hrvatske, ističe direktor Drago Gradečak. Od sutra uz svakodnevna javljanja iz Zagreba, Varaždina, Koprivnice i Čakovca, program Radija Kaj bit će obogaćen i javljanjem iz studija u Krapini svaki dan od ponedjeljka do petka u 9,10 sati, što pozdravlja gradonačelnik Zoran Gregurović. – Riječ Kaj, od samih početaka, osim u nazivu radija, utkana je u programske sadržaje, te Radio Kaj ostvaruje i izuzetno značajnu ulogu u njegovanju tradicije te promociji kajkavskog kraja, ističe župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.
Inače, Radio Kaj je ove godine dobio plaketu Krapinsko-zagorske županije za doprinos ugledu i promociji Županije u zemlji i svijetu, a posljednje događanje vezano uz proslavu 25 godina rada bit će večani koncert Popevke Zagrebu u Lisinskom 24. svibnja 2016. godine na kojem će nastupit Elvira Voća, , Krunoslav Kićo Slabinac, Gabi Novak i Matija Dedić, Tereza Kesovija, Drago Diklić i brojni drugi izvođači.

Radio kas se može pohvaliti i raznim koncertima i programima u vlastitoj režiji kao što su  “Kaj vu duši”, “Pjesma i tambura”, “Kajkavci u Zagrebu”.

Mogu se pohvaliti i projektima u odgojno-obrazovnom djelu sa projektom “Dajmo djeci korijene i krila” gdje se vrtićkoj djeci daruju drvene tradicijske igračke ali i urbanim projektima poput “Urbani vrtovi grada Zagreba” koji su pokrenuti u Velikoj Gorici i Samoboru.

Temeljni je slogan i moto programa je Radio Kaj  za kajkavski kraj.