Humanitarnu udrugu „RTL pomaže djeci“ osnovali su RTL Hrvatska i Večernji list u prosincu 2006. godine s jednim ciljem – napraviti sve što je moguće da djeca diljem Hrvatske odrastaju i žive u što boljim uvjetima.

„RTL pomaže djeci“ tijekom cijele godine djeluje kao dobrotvorni fond u kojem donirati mogu i privatne i pravne osobe, a donirana sredstva namijenjena su za financiranje raznih projekata namijenjenih djeci. Pritom je važno istaknuti da projekte prijavljuju neprofitne organizacije – udruge, zaklade, bolnice, škole, vrtići, ustanove socijalne skrbi i razne druge organizacije, a koje u svojoj nadležnosti imaju skrb o osobama do 18 godina starosti i koje ispunjavaju uvjete propisane u natječaju za donacije.

O tome koji će projekt biti odabran i podržan od strane Udruge odlučuje odbor za odabir projekata.

Tijekom 11 godina aktivnog djelovanja udruga „RTL pomaže djeci“ financirala je više od 235 projekata te time pomogla više od 600 tisuća djece direktnih korisnika, a u sve te projekte uloženo je više od 18 milijuna kuna.

Naša je misija i dalje osiguravati ljepše vrtićke i školske dane djeci, pokušati im osigurati što bolje uvjete liječenja u bolnicama, osigurati im sretnije i zabavnije dane u igraonicama i sportskim klubovima čiji su članovi ili jednostavno – napraviti što je moguće da njihovo djetinjstvo bude što bezbrižnije. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez vas koji nam godinama nesebično podupirete i time mijenjate dječje živote.
Kako pomoći?

Donirati se može:

– Pozivom na našu humanitarnu liniju 060 9007 (6,25 kuna/poziv s PDV-om) koja je otvorena tijekom cijele godine, a koju osigurava Hrvatski Telekom

– On-line donacijama direktno s naše web stranice koristeći jednu od naznačenih kreditnih kartica. Potrebno je u za to predviđen prostor upisati iznos koji želite donirati. Klikom na tipku doniraj bit ćete upućeni na HT stranice za sigurnu naplatu na kojoj će te popuniti tražene podatke i izvršiti uplatu. Više o HT sigurnom on-line plaćanju pročitajte OVDJE.

– Direktnom uplatom sredstva na donacijski žiro-račun Udruge

Žiro-račun: OTP banka HR6724070001500331700

Za uplate iz inozemstva potrebno je upisati i BIC (Swift code) OTP Banke: OTPVHR2X

Udruga „RTL pomaže djeci“ jamči da će ukupna sredstva koja su prikupljena biti u potpunosti iskorištena na najefikasniji i najtransparentniji način za financiranje projekata koji su odobreni od strane Odbora za odabir projekata.
Za sve dodatne informacije, molim Vas kontaktirajte:

Humanitarna udruga „RTL pomaže djeci“
Krapinska 45
HR 10000 Zagreb
Tel: ++385 1 3660 934
Fax: ++385 1 3660 439
E-Mail: rtlpomazedjeci@rtl.hr

Više informacija o kmpanji te otvorenim akcijama možete pronaći na službenim stranicama RTL pomaže djeci