Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba postoji od siječnja 2001. godine. Smješteno je u Dumovcu na istočnom rubu grada.

Sklonište je sagrađeno adaptacijom starog ruševnog gospodarskog objekta te prilagođeno držanju i smještanju napuštenih pasa s područja Zagreba. Tu se nalaze razne kategorije i pasmine pasa, a zajednička im je sudbina neželjenih kućnih ljubimaca.
Svi psi koji se udomljavaju iz Skloništa cijepljeni su protiv bjesnoće i ostalih zaraznih bolesti te mikročipirani, a odrasli i sterilizirani, tj. kastrirani. Ako udomi štene, vlasnik ima pravo na besplatnu kastraciju, tj. sterilizaciju u Skloništu uz prethodni dogovor sa zaposlenicima, i to u dobi šteneta od 5 do 6 mjeseci. Prilikom udomljavanja potpisuje se Ugovor o udomljavanju nezbrinutih životinja između Skloništa i udomitelja.

Do Skloništa možete doći s ceste Sesvete – Dugo Selo (skretanje kod crkve u Sesvetskom Kraljevcu) ili s ceste Ivanja Reka – Oborovo. Na oba prilaza nalaze se putokazi koji će vam olakšati dolazak.

Za sve upite o udoljavanju  možete pisati na udomljavanje@dumovec.hr, a informacije o edukaciji  možete dobiti na edukacija@dumovec.hr

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, Franjčevićeva 43, Dumovec
Radno vrijeme: vidi radno vrijeme skloništa
Telefon: +385 1 2008 354
IBAN: HR9223600001501426697
Email: info@dumovec.hr
Facebook: facebook.com/Azil-Dumovec

Za više informacija o donacijama i pomoći Dumvcu možete vidjeti na službenoj stranici Azil Dumovec/donacija