31. ožujka 1892.g umro je hrvatski arhitekt Janko Jambrišak. Prema njegovim nacrtima izgrađeni su Paromlin, Tvornca kože, Okrugljak, kuću Medaković (nekada je tu bila kavana Splandid, kasnije Lenuci), zgradu gdje se nalazi sjedište Školske knjige u Masarykovoj, palaču Pongratz u Visokoj (danas državna rezidencija), kuća Makanec u Demetrovoj (u toj kući je umrla Milka Trnina). Bio je član društva “Klub inžinirah i arhitekatah” (danas se zove Hrvatski inženjerski savez čiji je osnivač arhitekt Stjepan Podhorsky. U klubu su još bili Vjekoslav Bastl, Viktor Kovačić, Edo Schön, Dionis Sunko, Ćiril M. Iveković i Hugo Ehrlich…)

Koliko je cijenjen arhitekt govori da je 1962. u organizaciji Muzeja Grada Zagreba otvorena izložba “Zagrebački graditelj Janko Jambrišak” gdje su se prikazali njegovi radovi a struka je ocjenila njegove crteže kao visokokvalitetne i iznimno precizne. Lelja Dobronić je posvetila i knjigu ovom arhitektu “zagrebački graditelj Janko Jambrišak”.

  (kuća Medaković na Zrinjevcu, nekada kavane Splendidi i Lenuci, koju je projektirao Jambrišak a u njoj je osnovan Klub inžinirah i arhitektah-danas Hrvatski inžinjerski savez, foto: Ivan Brnčić)