U utorak, 17. prosinca, Zaklada Ana Rukavina će održati tradicionalni, 14. po redu, božićni koncert „Želim život“ na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.
Koncert se održava u sjećanje na Anu Rukavinu i 13 godina od njenog preranog odlaska te kao zahvala svima koji su se tijekom ovih 13 godina na bilo koji način uključili i pomogli rad Zaklade.
Koncert za 13 godina Zakladinog rada i ove godine organiziran je u suradnji s Novom TV, a podršku će, kao i svih ovih godina, svojim nastupom dati i brojne zvijezde hrvatske estrade: Maja Šuput, Vigor, Zeljko Bebek, Sanja, Zec i Marinko, Psihomodo Pop, Opća Opasnost, Indira Forza, Mejaši, Matija Cvek, Domenica, Vesna Pisarović i Pravila Igre.
Kako bi u ovoj humanitarnoj akciji i koncertu Želim život uživali svi građani, Nova TV omogućit će izravan prijenos s početkom u 20:15 sati.
Kroz 13 godina uspješnog rada, Zaklada Ana Rukavina se istaknula svojom borbom za razvoj hrvatske hematologije te smo danas, zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć dragih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.
Od početka rada Zaklade Ana Rukavina, uz pomoć dobrih ljudi diljem Lijepe naše, proširio se Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa 150 na više od 63.000 darivatelja. Zahvaljujući zalaganju Zaklade Ana Rukavina u sklopu KBC-a Zagreb otvorena je javna Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina, a iz Hrvatskog Registra DDKMS i Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina izdano je ukupno 115 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente.
Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, Zaklada Ana Rukavina omogućila je stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad sedmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.
Od 1. prosinca, do 31. prosinca, pozivima na humanitarni broj 060 9000, koji je omogućio Hrvatski Telekom, građani mogu pomoći da se misija Zaklade Ana Rukavina i Anin san, i dalje nastavi (cijena poziva 5,00 kuna + PDV).

Također, ove godine će po prvi put svim građanima biti omogućene uplate putem aplikacije KEKS Pay Erste banke koja omogućuje brzo, jednostavno i sigurno slanje uplata bez naknada. KEKS Pay aplikaciju mogu besplatno preuzeti i koristiti svi građani neovisno o tome u kojoj banci imaju otvoren račun.

Skeniranjem QR koda kroz KEKS Pay aplikaciju možete brzo i jednostavno donirati, potrebno je upisati samo željeni iznos koji ćete donirati.

Donirati kroz KEKS Pay aplikaciju možete i klikom na ovu poveznicu.