Adresa: Koturaška 75, Zagreb

Web adresa: http://www.os-tin-ujevic.hr

e-mail: os-zagreb-076@skole.t-com.hr

Škola je započela s radom 1935. godine pod nazivom Državna narodna mješovita škola Savska cesta, na raskrižju Cvjetne, Savske i Koturaške ceste. Škola popularno dobiva naziv Cvjetna škola koji se zadržao i do danas. 1966. godine škola dobiva ime po učitelju i književniku Hasanu Kikiću. Od 1982. godine u školi se provodi projekt ranog učenja stranog jezika, a od te godine učenici od 5. do 8. razreda uče klasične jezike. Učiteljskom vijeću je 1989. predložena promjena imena u Osnovnu školu Tina Ujevića, što je bilo jednoglasno prihvaćeno. 1997. godine škola je započela s provedbom terenske nastave, a razredni odjeli dobivaju imena prema likovima iz dječje književnosti. Sedamdesetogodišnjica škole svečano je obilježena 2005. godine, kada je izdana i spomen knjiga Od Cvjetne škole do Tina Ujevića.

Od dodatnih sadržaja učenici mogu odabrati učenje njemačkoga i klasičnih jezika, novinarsku, dramsku i lutkarsku grupu, mlade knjižničare, ekologe i čuvare prirode, zbor, plesnu, povijesnu i likovnu grupu. Tijekom školske godine na razne se načine obilježavaju značajniji događaji, a od 2004. godine dodjeljuje se nagrada „Učenik generacije“.

Škola nosi ime prema pjesniku, esejistu i polemičaru Tinu Ujeviću, kojii ispisuje neke od najljepših stranica poezije u povijesti hrvatske književnosti.

Ovu su školu pohađali : Goran Štrok (automobilist i poduzetnik), Vlado Kalember (pjevač), Vjekoslav Šutej (dirigent), Zdenka Kovačiček (pjevačica), Rene Bitorajac (glumac), Sibila Petlevska (književnica), Gerhard Ledić (novinar)