Završio je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Završio osnovnu glazbenu školu – instrument truba. Od jezika, služi se engleskim. Aktivno je igrao nogomet. 12 godina je u dramskom studiju ZKM-a.

Rene Bitorajac je poznat po ulogama u serijama “Bitange i princeze” i “Naša mala klinika” te u filmovima “Gosti iz galaksije”, “Kako je počeo rat na mom otoku”, , “Ničija zemlja”, “Metastaze” za koji je nagrađen zlatnom Arenom u Puli 2009. te “Ljudožder vegetarijanac” za koji je također nagrađen Zlatnom arenom u Puli 2012. te nagradom za najboljeg glumca na Fantastic film festivalu u Austinu, Teksas u SAD-u.

Pored glume bavi se voditeljskim poslom, Supertalent, (dodjela Večernjakove ruže, dodjela nagrada hrvatskog glumišta, Noć gutača reklama), te pisanjem. “Zurka” na HRT-u, “Mix zone” HRT, 2 scenarija za seriju “Bitange i princeze”, predstava “Magic Act Show” igrana preko 300 puta te predstava “Spetakluk”… Snimio i veći broj reklama za “Ožujsko” i “Ledo”.

2006. je s partnericom Mirjanom Žutić nastupao u prvoj sezoni TV emisije “Ples sa zvijezdama” i stigao do finala. 2009. godine dobiva voditeljsku ulogu novog zabavnog showa Nove TV “Supertalent”. 2012. u ulozi je kapetana u odličnom game showu na HRT-u pod nazivom “Volim Hrvatsku”. Od 2014. radi kao voditelj u zabavnom showu “Tvoje lice zvuči poznato”.

 (tekst: wikipedia, foto: renebitorajac.com)