Adresa: Jordanovačke livade 23,  Zagreb

Web adresa: www.os-vnazora-zg.skole.hr

e-mail: os-zagreb-027@skole.t-com.hr

 Škola je izgrađena 1957.godine na Jordanovačkim livadama, a prva adresa joj je bila Petrova bb ( i danas je poznata kao Petrova škola). Otvorenje škole je bilo 20. listopada 1957.godine. Školi je bila pripojena stara škola u remetama kao područni odjel koja se tek 2005.godine odcijepila i postala samostalna škola, ali mnogi učitelji i danas rade u obje škole, te su škole i dalje snažno povezane.

U školi se održavaju stručni ispiti za učitelje talijanskog i engleskog jezika, a škola je i vježbaonica za studente raznih fakulteta. Niz učiteljica škole sudjelovalo je u izradi udžbenika i vježbenica za nastavu. (Marković-Marinković, Neuhold, Džapo).

Škola nosi ime po književniku i političaru Vladimiru Nazoru (1876.-1949.). Jedan je od najplodnijih autora u hrvatskoj književnosti.

Školu su završili: Borislav Škegro (ministar financija) , Ružica Renić (novinarka), Iva Gačić (novinarka) , Zvonimir Milčec (književnik), Krunoslav cigoj (operni pjevač), Rajko Dujmić (glazbenik), Ivan Majoli (tenisačica)