21. studenoga 1892.g rođen je arhitekt, glumac, redatelj, koreograf Aleksandar Freudenreich.

Smatra se jednim od najvećih graditelja 20. stoljeća sa preko petstotina radova. Preuređenje robne kuće Kastner i Ohler (danas NAMA), obnova katedrale, sa kiparom Ivom Kerdićem izradio maketu za Sokolsku Mogilu no nije doživio njenu izradu u veličini kakav ju danas znamo.  No njegovo najveće djelo se smatra izgradnja zgrade Matice hrvatskih obrtnika u Ilici 49.
Osim što je projektirao brojne zgrade u Zagrebu, njegovi vrijedni projekti se mogu vidjeti i u Karlovcu, Splitu, Đakovu,  Garešnici, Novoj Gradišci ali i u Sloveniji, Srbiji, Bosni.

Bio je kao student bio je učenik arhitekta Drage Iblera.

Osim što je bio iznimno aktivan u arhitekturi, ipak je nalazio vrijeme za svoj hobi – kazalište. Napisao je igrokaze, bio je glumac, koreograf, režiser te osnivač Matice hrvatskih kazališnih dragovoljaca.

1968.g dobio je nagradu “Vladimir Nazor” za životno djelo. Nagrada se dodjeljuje istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.